Over ons

September 4th, 2009

Doel

jeugdschaak.be v.z.w. is een erkende Grimbergse vereniging die de schaaksport bij de jeugd promoot. Sinds meer dan 10 jaar is ze actief en staat ze garant voor kwaliteit en continuiteit. Naast de schaakopleidingen organiseert ze ook voor de Koninklijke Belgische Schaakbond het belgisch jeugdkampioenschap. jeugdschaak.be is de drijvende kracht achter talrijke initiatieven in het vlaamse en belgische jeugdschaak.

Als onafhankelijke organisatie promoten we het schaken bij jongeren met als doel een professioneel kader te creƫren waarbinnen deze sport thuis hoort.

Dit doelverwezenlijken we door:

  • het organiseren van opleidingen door eigen leerkrachten en internationale schaakmeesters
  • het begeleiding van jongeren tijdens toernooien
  • het inrichten van toernooien op vlaams en nationaal niveau
  • het promoten van de schaaksport

jeugdschaak.be kan dit realiseren door talrijke contacten met nationale en internationale verenigingen. jeugdschaak.be biedt sponsors een ruime waaier van mogelijkheden om zich te associƫren met deze kindvriendelijke sport.

Het jeugdschaak in Vlaanderen is traditioneel altijd clubgebonden georganiseerd. Jeugdspelers sluiten aan bij een schaakclub en kunnen in sommige gevallen schaakles volgen in die club om zo hun spelkwaliteit te verbeteren.

De jeugdschaak.be werd opgericht om een brug te vormen tussen verschillende clubs, om de gemotiveerde jeugdschakers de kans te geven zich te vervolmaken, daar waar de clubs geen mogelijkheden meer hebben om dit te doen.

Hierdoor is sinds 1998 jeugdschaak.be een absoluut begrip geworden bij jong schakend Vlaanderen en niet te vergeten bij de ouders. We willen in geen geval als concurrent van de Vlaamse schaakfederatie of de Koninklijke Belgische schaakbond optreden, doch wel als een rijke aanvulling van deze instanties.

Contact gegevens

Correspondentie met betrekking tot jeugdschaak.be kan je richten naar de maatschappelijke zetel:

jeugdschaak.be v.z.w.
t.a.v. Jan Vanhercke
Kruipstraat 14
1850 Grimbergen

E-mail

Per email is jeugdschaak.be te bereiken via volgende email adressen:

  • Algemeen: info at jeugdschaak.be
  • Voorzitter: rudi.valcke at jeugdschaak.be
  • Secretaris: jan.vanhercke at jeugdschaak.be

Telefonisch

Het secretariaat van jeugdschaak.be is te bereiken op volgende telefoonnummers:

  • Telefoon: 02/270.28.06
  • GSM: 0475/45.58.35
Comments are closed.