Jeugdschaak België v.z.w. is een erkende Grimbergse vereniging die de schaaksport bij de jeugd promoot. Sinds meer dan 25 jaar is ze actief en staat ze garant voor kwaliteit en continuïteit. Naast de schaakopleidingen organiseerde ze ook voor de Koninklijke Belgische Schaakbond het Belgisch jeugdkampioenschap. Jeugdschaak België is een drijvende kracht achter initiatieven in het Vlaamse en Belgische jeugdschaak.

Als onafhankelijke organisatie promoten we het schaken bij jongeren met als doel een professioneel kader te creëren waarbinnen deze sport thuis hoort.

Dit doel verwezenlijken we door:

  • het organiseren van opleidingen door eigen leerkrachten en internationale schaakmeesters
  • het begeleiding van jongeren tijdens toernooien
  • het inrichten van toernooien op vlaams en nationaal niveau
  • het promoten van de schaaksport

Jeugdschaak België kan dit realiseren door talrijke contacten met nationale en internationale verenigingen. Jeugdschaak België biedt sponsors een ruime waaier van mogelijkheden om zich te associëren met deze kindvriendelijke sport.

Het jeugdschaak in Vlaanderen is traditioneel altijd clubgebonden georganiseerd. Jeugdspelers sluiten aan bij een schaakclub en kunnen in sommige gevallen schaakles volgen in die club om zo hun spelkwaliteit te verbeteren.

De Jeugdschaak België werd opgericht om een brug te vormen tussen verschillende clubs, om de gemotiveerde jeugdschakers de kans te geven zich te vervolmaken, daar waar de clubs geen mogelijkheden meer hebben om dit te doen.

Hierdoor is sinds 1998 Jeugdschaak België een absoluut begrip geworden bij jong schakend Vlaanderen en niet te vergeten bij de ouders. We willen in geen geval als concurrent van de Vlaamse schaakfederatie of de Koninklijke Belgische schaakbond optreden, doch wel als een rijke aanvulling van deze instanties.

Contact gegevens

Correspondentie met betrekking tot Jeugdschaak België kan je richten naar de maatschappelijke zetel:

Jeugdschaak België v.z.w.
t.a.v. Jan Vanhercke
Chrysantenlaan 19
1850 Grimbergen

E-mail

Per email is Jeugdschaak België te bereiken via volgende email adressen:

  • Algemeen: info@jeugdschaak.be
  • Voorzitter: rudi.valcke@jeugdschaak.be
  • Secretaris: jan.vanhercke@jeugdschaak.be

Telefonisch

Het secretariaat van Jeugdschaak België is te bereiken op volgende telefoonnummers:

  • Telefoon: 02/270.93.28
  • GSM: 0475/45.58.35