Voor een goed verloop van onze activiteiten houden we er aan U zo veel mogelijk op de hoogte te houden van een aantal praktische zaken rond de lessen die we organiseren.

1. Lesdagen tot en met Kerstmis

Op onze website http://www.jeugdschaak.be kan je de kalender consulteren met de lesdagen voor gans het jaar. Per definitie zijn er geen lessen tijdens vakantieperiodes zoals Kerstverlof, Krokusverlof en de Paasvakantie.

We delen onze lokalen in het Cultureel Centrum natuurlijk ook nog met activiteiten van andere verenigingen. Bijgevolg kunnen we niet anders dan op enkele zondagen uit te wijken voor andere activiteiten.

De lesdagen tot en met de Kerstvakantie zijn dus:

  • 9 oktober
  • 23 oktober
  • 13 november
  • 20 november
  • 27 november
  • 11 december
  • 18 december

2. Your Next Move activiteit op 2 oktober

Op 2 oktober gaan onze activiteiten door in het kader van Your Next Move in het Provinciaal Hof te Brugge. Er is ook een activiteit voor het lager onderwijs op 6 oktober in het Vlaams Parlement. Alle leerlingen tot en met 16 jaar kunnen hieraan deelnemen.

90 kinderen zullen worden geselecteerd om op 8 en 9 oktober deel te nemen aan een simultaan met onder andere Nigel Short, de vice wereldkampioen van 1993.

Wie hier een sterke indruk maakt heeft zelfs kans om op 11 oktober te spelen tegen de beste schaker ooit: Garry Kasparov. Een kans waar echte schakers maar van kunnen dromen.

Inschrijven kan via http://www.yournextmove.be/

3. Schanstoernooi op 1 oktober

Echt schaken leer je ook door het veel te doen. De Jeugdcriterium toernooien zijn daar ideaal voor geschikt.

Op 1 oktober gaat het vierde internationale schanstoernooi door te Hechtel. Dit uitstekend georganiseerde toernooi is een echte aanrader voor iederen. Wie er heen wil en op zoek is naar vervoer, of voor vervoer wil zorgen, kan dit melden aan info@jeugdschaak.be op uiterlijk 29 september. Meer info op http://www.schaakliga-limburg.be/schans.

4. Kinderhoogdag op 16 oktober

Naar goede gewoonte organiseert de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Grimbergen een Kinderhoogdag. Hierbij wordt vooral gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bijgevolg is er op deze dag geen les.

Meer informatie is te vinden op: http://www.kinderhoogdag.be

5. Jeugdcriterium toernooi op 19 november

Voor wie wil deelnemen aan dit toernooi zorgen we samen met ouders van deelnemende kinderen voor vervoer van Strombeek-Bever naar Gent.

Gelieve uiterlijk op 14 november per email op info@jeugdschaak.be te laten weten indien je op zoek bent naar vervoer, of voor vervoer wil zorgen.

6. Bijdrage voor de lessen

Wie voor het eerst schaakles komt volgen bij ons kan de eerste vier lessen van het jaar volledig vrijblijvend volgen. Wie vanaf 20 november besluit de lessen verder te zetten dient dan pas zijn bijdrage te betalen.

We vragen aan alle andere leerlingen om eerstdaags de bijdrage van 100 € te storten op rekening:

jeugdschaak.be vzw
Kruipstraat 14
1850 Grimbergen
Rekeningnummer 953-0722723-42

7. Lesmateriaal

Al het lesmateriaal wordt door ons ter beschikking gesteld van de leerlingen.

Verder heb je als schaker niet veel nodig:

  • Een potlood
  • Gom
  • Het oefenboekje (zal men uiterlijk ontvangen in de loop van de maand oktober)

Kijk bij het vertrek na of men niets vergeten is, want zonder is het moeilijk de les te volgen.