Your Next Move 2009Naar goede gewoonte begint in september niet alleen het schooljaar, ook het schaakseizoen schiet terug op gang. Terwijl wij de laatste loodjes leggen aan de voorbereidingen voor de lessen, staan er ook tal van andere activiteiten op stapel.

Als opwarmer organiseren we een opendeurdag op 13 september van 10 tot 13 uur in het Cultureel Centrum te Strombeek-Bever. Inschijven is niet verplicht, en indien gewenst kan je ook op 20 september kennis komen maken. Iedereen is welkom.

De eerste schaaklessen beginnen op 20 september. Dit jaar zijn dat ongeveer 22 zondag voormiddagen. Uiteraard houden we ook dit jaar even rust tijdens de schoolvakanties. Je kan de kalender consulteren voor een actueel overzicht van de voorziene lesdagen per stap. Wie wil inschrijven kan doen zonder enige verdere verplichting. Je volgt dan een aantal lessen op proef. Een bijdrage voor gans het jaar bedraagt slechts 100 euro.

Ook dit jaar zijn we actief betrokken bij zeer veel activiteiten. Andermaal organiseren we voor de Koninklijke Belgische Schaakbond het Belgisch jeugdkampioenschap. Maar meer dan ooit zijn we op andere terreinen actief. Zo ondersteunen we de jeugdwerking van de Vlaamse Schaakfederatie en hebben we het aantal actieve leden verder uitgebreid met medewerkers uit de diverse provincies om ons met raad en daad bij te staan.

Tenslotte ondersteunen we andermaal Your Next Move dat bijdraagt aan de promotie van het schaken. Via deze weg kunnen we ook de jeugd een kans bieden om de strijd op te nemen tegen Grootmeesters zoals Nigel Short en Garry Kasparov. Voor dit event kan je hier inschrijven.