Eerst en vooral wensen we het beste voor een komende jaar !!!

Voor een praktisch lessenverloop hebben we de gebruikelijke medelingen

1. Geen les op 31 januari, lessen tot aan het krokusverlof.

Op 31 januari gaat een herdenkingsmis door voor Lieve Casteleyn, de overleden echtegenote van Jan Maesschalck. Omdat reeds meerdere lesgevers graag aanwezig zouden zijn op deze dienst zullen is de les op die dag geschrapt.

Het lessenschema tot de volgende krokusvakantie is dus als volgt:

  • 17 januari
  • 24 januari
  • 7 februari

De kalender kan je steeds raadplegen op deze site.

2. Mini toernooi op 17 januari 2010

Opnieuw laten we onze spelers tegen elkaar schaken in een mini toernooi en dit op 17 januari. In de voormiddag is er de gebruikelijke les.

Het toernooi vangt aan om 13h30 en er zijn leuke prijzen voor de deelnemers. Bovendien is deelnemen is gratis! De plaatsen zijn beperkt dus je doet er best aan om voor 15 januari je deelname te bevestigen door een mail naar info@jeugdschaak.be te sturen.

3. Voor wie niet zonder schaken kan tijdens het krokusverlof….

… dan is er nog steeds het jeugdcriterium toernooi in Geel op 14 februari. We gaan zoals gewoonte met een delegatie daarheen. Wie geïnteresseerd is om met ons mee te rijden kan zich aanmelden voor 10 februari aan info@jeugdschaak.be.

We horen graag of er vrijwilligers zijn om mee te helpen met het vervoer naar dit toernooi.

4. Het belgisch jeugdkampioenschap 2010

Dat jeugdschaak.be de organiserende kracht is achter het Belgisch Jeugdkampioenschap is genoegzaam bekend! Dit jaar is dit het dus niet anders. Wie wil deelnemen aan dit toernooi kan meer inlichtingen vragen door een mailtje te sturen naar info@jeugdschaak.be.

De belangrijkste weetjes zijn:

  • Dit toernooi gaat door van 11 april tot en met 17 april. Zeven dagen op rij!
  • Het toernooi vindt plaats te Houffalize.
  • Er wordt een of twee partijen gespeeld per dag met talrijke avondactiviteiten.
  • Om deel te nemen moet je aangesloten zijn bij een schaakclub en dus beschikken over een stamnummer van de Koninklijke Belgische Schaakbond.

Dit is een officieel kampioenschap. Er zijn reeksen vanaf 8 jaar. De kampioenen komen in aanmerking voor internationale selecties