Al sinds 2008 gaat Vlaanderen tevergeefs op zoek naar een vierde overwinning tegen het o zo sterke Engeland, dat al sinds 1998 11 keer won. Vorig jaar was het bijna gelukt met een 20-20 en 40-40 gelijkspel.

Maar weer was onze hoop tevergeefs. na een zware reis van ongeveer acht uur moest een zwaar vermoeid en verzwakt ( er hadden immers veel sterke Belgische spelers afgezegd) Belgisch team het opnemen tegen een ijzersterk uitgerust Engels team. Het was dus niet verwonderlijk dat we met een tristige 28,5-11,5 opnieuw de boot in gingen tegen het Engelse team. We konden gelukkig de Belgische eer nog herstellen door op dag twee het rapidtoernooi te winnen.

Maar desondanks heeft het hele team zich tijdens de reis, het schaken en bij de Engelse gastgezinnen ontzettend geamuseerd.( al was het niet altijd even gemakkelijk om te communiceren met de Engelsen.) In ieder geval heeft meer dan de helft van ons team al aan Rudi gevraagd of ze volgende jaar en het jaar daarna opnieuw mogen deelnemen aan onze vriendschappelijk match.

Erik De Coninck