Na een welverdiende zomervakantie gaan we terug van start met een nieuw seizoen. En we vliegen er alvast in met vier verschillende initiatieven…

1 en 2 september: Vlaanderen – Engeland

Elk jaar hebben we een ontmoeting met de Engelse nationale jeugdploeg. Ditmaal zijn wij de thuisploeg en hebben we de beste Vlaamse spelers geselecteerd om de uitdaging met de beste Engels jeugd aan te gaan.

Plaats van de afspraak is het jeugdontmoetingscentrum De Witte Villa, Oyenbrugstraat 47, Grimbergen (routebeschrijving). Op zaterdagnamiddag worden twee partijen gespeeld tussen twee ploegen van elk 16 spelers. Op zondagmorgen is er vervolgens een blitz competitie.

Wie niet geselecteerd is voor deze ontmoeting, of gewoon interesse heeft om van de sfeer te genieten is zeker welkom.

9 september: start competitie tussen stap 3, 4, 5 en 6

Net zoals we een mini toernooi organiseren voor stappen 1 tot en met 3, hebben we besloten een competitie op te starten tussen stappen 3, 4, 5 en 6. Echter deze competitie duurt, net zoals een clubkampioenschap, een gans jaar.

We voorzien tenminste vier competitiedagen waarbij er telkens twee partijen worden gespeeld. De bedoeling is om deze partijen, aan een rustiger tempo, ook individueel te analyseren.

16 september: opendeurdag

Op zondag 16 september van 10 tot 12 uur gaat onze gebruikelijke opendeurdag door. Een ideaal moment om kennis te maken met onze werking.

Er is ruime mogelijkheid om onze lesgevers te spreken. Kinderen die interesse hebben in onze schaaklessen krijgen ook een eerste toetsing om het juiste instapniveau te bepalen.

Wie nog niet ingeschreven is voor de lessen kan dat op de opendeurdag doen.

23 september: eerste lessen voor alle stappen

De eerste les van het nieuwe jaar begin op 10 uur op 23 september. We hopen op veel nieuwe gezichten die met grote nieuwsgierigheid topschakers willen worden.

De kalender voor de rest van het jaar kan je op onze website vinden.